Tradičné hamburgery sú plné šťavnatého hovädzieho mäsa. V dnešnej dobe však už čoraz viac ľudí sympatizuje k vegetariánstvu. Namiesto lahodného hovädzieho mäsa teda môžete do burgeru pripraviť zeleninové fašírky. Recept je veľmi jednoduchý a navyše, nezaberie ani veľa času. Pokiaľ nemáte chuť na burger, stačí ak si k zeleninovým fašírkam pripravíte varené zemiaky alebo zeleninový čerstvý šalát.
Budeme potrebovať:
- 400 g zeleninovej zmesi (mrkva, hrášok, kukurica)
- 2 vajíčka
- čierne korenie
- 3 lyžice múky
- soľ
- 2 lyžice oleja
Postup:
- Mrazenú zeleninovú zmes nechajte rozmraziť a poriadne rozmixujte na hladkú kašu. Pridajte k nej vajíčka, soľ, čierne korenie a 3 lyžice múky. Všetko dôkladne dokopy premiešajte.
- Panvicu si nechajte zohriať a následne ju potrite olejom. Keď už bude olej horúci vytvarujte zmes do tvaru fašírok a nechajte smažiť z každej strany 2-3 minúty.
- Zeleninové fašírky môžete podávať vo forme burgera, so šalátom alebo zemiaky či dokonca len samotné spolu s cesnakovým dressingom.
Foto: instagram, Gabriela