Keď sa vonku oteplí, mnohí ľudia majú chuť na skvelé osviežujúce koláče. Skvelý je napríklad želatínový, ktorý je spojením sladkej a kyslej chuti. Recept sme našli na sociálnych sieťach.
Na želatínový koláč budeme potrebovať
- 3 vajíčka
- 3 PL kryštálového cukru
- 3 PL polohrubej múky
- 1 PL kakaa
- polovica balíčka prášku do pečiva
- 0,05 litra oleja
- 350 gramov tvarohu
- 120 gramov masla
- vanilkový cukor
- 4 PL práškového cukru
- 1 PL rumu
Na želatínu
- 0,4 litra vody
- 0,1 litra pomarančového sirupu
- 4 PL kryštálového cukru
- vanilkový punding
Želatínový koláč si pripravíme nasledovne
- Vymiešame si vajcia s cukrom, pridáme olej a kakao. Následne zmiešame múku s práškom do pečiva. Poriadne premiešame, vylejeme na plech a pečieme asi 15 minút na 180 stupňoch.
- Cesto necháme vychladnúť.
- Následne všetko na tvarohovú plnku vymiešame a následne vylejeme na cesto. skúsime poriadne uhladiť a dáme do chladničky.
- Potom si zmiešame vodu a sirup. Polovicu dáme do hrnca a zohrievame, pridáme cukor. Do druhej polovice pridáme puding. Potom prilejeme jednu zmes do druhej a varíme. Následne vylejeme na tvarohovú plnku a dáme zachladiť.