Zdravé pohánkové halušky

Loading...
(0 / 5)

Obľúbená slovenská pochúťka, ktorá je však na žalúdok poriadne ťažká. O to väčšie výčitky máte, keď ich zjete práve vtedy, keď si snažíte držať líniu a chudnúť. Môžete si však pripraviť ich zdravú verziu z pohánkovej múky.

Na zdravé pohánkové halušky budeme potrebovať

  • 500 gramov pohánkovej múky
  • 2 PL soli
  • 500 gramov kyslej kapusty
  • 100 mililitrov vody
  • 1 cibuľa

Zdravé pohánkové halušky si pripravíme nasledovne

  • Pripravíme si cesto z pohánkovej múky, soli a vody. Je lepšie, keď je cesto hustejšie. Halušky najprv vyskúšame vo vriacej vode, či nemajú sklony k tomu, aby sa rozvarili.
  • Varíme ich klasicky v osolenej vriacej vode a už hotové dáme do osobitnej misky, aby vychladli.
  • Na cibuľke a oleji si potom udusíme kyslú kapustu a osolíme podľa potreby. Zmiešame spolu s haluškami.
  • Môžeme si ich pripraviť aj s bryndzou alebo syrom, podľa toho, čo nám chutí.
  • Ak chceme nahradiť slaninku, môžeme si na panvici ešte upiecť tofu, ktoré dáme navrch.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x