Obľúbená slovenská pochúťka, ktorá je však na žalúdok poriadne ťažká. O to väčšie výčitky máte, keď ich zjete práve vtedy, keď si snažíte držať líniu a chudnúť. Môžete si však pripraviť ich zdravú verziu z pohánkovej múky.
Na zdravé pohánkové halušky budeme potrebovať
- 500 gramov pohánkovej múky
- 2 PL soli
- 500 gramov kyslej kapusty
- 100 mililitrov vody
- 1 cibuľa
Zdravé pohánkové halušky si pripravíme nasledovne
- Pripravíme si cesto z pohánkovej múky, soli a vody. Je lepšie, keď je cesto hustejšie. Halušky najprv vyskúšame vo vriacej vode, či nemajú sklony k tomu, aby sa rozvarili.
- Varíme ich klasicky v osolenej vriacej vode a už hotové dáme do osobitnej misky, aby vychladli.
- Na cibuľke a oleji si potom udusíme kyslú kapustu a osolíme podľa potreby. Zmiešame spolu s haluškami.
- Môžeme si ich pripraviť aj s bryndzou alebo syrom, podľa toho, čo nám chutí.
- Ak chceme nahradiť slaninku, môžeme si na panvici ešte upiecť tofu, ktoré dáme navrch.