Zázvor v cukre

(1 / 5)

Zdravšie dezerty alebo maškrty ocení raz za čas každý z nás. Ak si zvyknete namiesto keksíku kupovať sušené ovocie, máme pre vás skvelý tip. Toto je recept na vynikajúci sušený zázvor v cukre, ktorý milovníkov tohto zázračného koreňa určite poteší.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Та-на Ларина (@tana_larina) on

Budeme potrebovať:

  • 220 gramov zázvoru
  • 200 gramov cukru
  • 150 gramov vody

Postup:

  • Zázvor si ošúpeme a nakrájame na krúžky. Dáme ho do hrnca a zalejeme vodou. Varíme na nízkej teplote asi 10 minút. Následne zázvor scedíme a opláchneme pod studenou vodou.
  • Vodu, v ktorej sa zázvor varil zmiešame s cukrom a do tohto sirupu vrátime aj zázvor. Varíme na slabom ohni asi 40 minút. Zázvor osušíme na utierke a rozložíme na plech na pečenie.
  • Sušíme ho v rúre pri teplote 100 stupňov asi 3-4 hodiny, alebo pri izbovej asi 2 dni. Ak máte sušičku na ovocie, pokojne ju využite. Pred podávaním zázvor obalíme v cukre. Dobrú chuť.

Foto: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x