Máte radi pór? V spojení so slaninkou je to jedinečné nebíčko v papuľke a prinajmenšom to znie veľmi zaujímavo. Teraz je pór v každom obchode a za dobrú cenu a aj to je dôvod, prečo vám prinášame tento jedinečný recept.
600 gramov póru
200 gramov anglickej slaniny (najlepšie sú už nakrájané plátky)
100 gramov tvrdého syru
soľ a korenie podľa chuti
100 ml oleja
1 žĺtok
2 strúčiky cesnaku
1 PL horčice
Pór si očistíme a odrežeme biele časti. Nakrájame ho na asi 8 centimetrové kúsky a povaríme ho v osolenej vode. Variť by sme ho mali asi 10 až 15 minút. Vodu precedíme a pór necháme dobre odkvapkať. Každý kúsok póru následne obalíme v slanine a položíme do zapekacej misy, ktorú sme si vymastili olejom. Pór v slaninke dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov asi na 10 minút. Potom pridáme nastrúhaný tvrdý syr a pečieme ďalších 10 minút.
Medzitým si pripravíme omáčku a zmiešame žĺtok s horčicou, cesnakom a soľou a korením. Upečený pór polejeme omáčkou a poprípade môžeme podávať aj s lyžicou kyslej smotany. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: youtube, Lucia