Zapekaný pór v slaninke

Loading...
(1 / 5)

Máte radi pór? V spojení so slaninkou je to jedinečné nebíčko v papuľke a prinajmenšom to znie veľmi zaujímavo. Teraz je pór v každom obchode a za dobrú cenu a aj to je dôvod, prečo vám prinášame tento jedinečný recept.

Budete potrebovať:

600 gramov póru

200 gramov anglickej slaniny (najlepšie sú už nakrájané plátky)

100 gramov tvrdého syru

soľ a korenie podľa chuti

100 ml oleja

1 žĺtok

2 strúčiky cesnaku

1 PL horčice

Postup:

Pór si očistíme a odrežeme biele časti. Nakrájame ho na asi 8 centimetrové kúsky a povaríme ho v osolenej vode. Variť by sme ho mali asi 10 až 15 minút. Vodu precedíme a pór necháme dobre odkvapkať. Každý kúsok póru následne obalíme v slanine a položíme do zapekacej misy, ktorú sme si vymastili olejom. Pór v slaninke dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov asi na 10 minút. Potom pridáme nastrúhaný tvrdý syr a pečieme ďalších 10 minút.

Medzitým si pripravíme omáčku a zmiešame žĺtok s horčicou, cesnakom a soľou a korením. Upečený pór polejeme omáčkou a poprípade môžeme podávať aj s lyžicou kyslej smotany. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: youtube, Lucia

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x