Zapekané kuracie stehná v paprikovo-jogurtovej omáčke

Loading...
(0 / 5)

Jedli ste už niekedy kuracie na arménsky spôsob? Ak si pripravíte tento recept, ani neviete ako a ochutnáte jednu z najväčších špecialít arménskej kuchyne. Chutí netradične, no zároveň vynikajúco a nebudete si ju vedieť vynachváliť. Tento recept naozaj stojí za to!

Budete potrebovať:

1 malé kurča, prípadne 1kg kuracích stehien

4 pita chleby

4 strúčiky cesnaku

2 menšie cibule

200ml bieleho jogurtu

1-2 celé červené papriky

štipka muškátového orieška

soľ a korenie podľa chuti

50g masla

Postup prípravy:

Červenú papriku, cibuľu a cesnak si nakrájajte na menšie kúsky a pomixujte na kašu. V miske túto kašu zmiešajte s bielym jogurtom, soľou, korením a muškátovým orieškom. Dobre premiešajte.

takprosto.cc
takprosto.cc

Do omáčky naložte očistené kuracie časti a nechajte ich v nej 30 minút marinovať. Medzitým si pekáč potrite maslom. Rozložte všetky 4 pita chleby na seba a z vnútornej časti ich namastite trochou masla, alebo oleja.

takprosto.cc

Kuracie mäso aj s marinádou vylejte do pita chlebov a pečte pri teplote 180-200 stupňov zhruba 40-60 minút, závisí od vašej rúry. Nezabudnite pekáč zakryť alobalom. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x