Jedli ste už niekedy kuracie na arménsky spôsob? Ak si pripravíte tento recept, ani neviete ako a ochutnáte jednu z najväčších špecialít arménskej kuchyne. Chutí netradične, no zároveň vynikajúco a nebudete si ju vedieť vynachváliť. Tento recept naozaj stojí za to!
1 malé kurča, prípadne 1kg kuracích stehien
4 pita chleby
4 strúčiky cesnaku
2 menšie cibule
200ml bieleho jogurtu
1-2 celé červené papriky
štipka muškátového orieška
soľ a korenie podľa chuti
50g masla
Červenú papriku, cibuľu a cesnak si nakrájajte na menšie kúsky a pomixujte na kašu. V miske túto kašu zmiešajte s bielym jogurtom, soľou, korením a muškátovým orieškom. Dobre premiešajte.
Do omáčky naložte očistené kuracie časti a nechajte ich v nej 30 minút marinovať. Medzitým si pekáč potrite maslom. Rozložte všetky 4 pita chleby na seba a z vnútornej časti ich namastite trochou masla, alebo oleja.
Kuracie mäso aj s marinádou vylejte do pita chlebov a pečte pri teplote 180-200 stupňov zhruba 40-60 minút, závisí od vašej rúry. Nezabudnite pekáč zakryť alobalom. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), takprosto.cc