Zapekané kuracie prsia so zemiakmi

(5 / 5)

Rýchla a chutná večera, ktorá bude chutiť aj tým najvyberanejším stolovníkom? Kurací kastról zapečený so zemiakmi je tou správnou voľbou, ak sa vám nechce vymýšľať, čo by ste svojim blízkym pripravili, aby boli spokojní.

Budete potrebovať:

500g kuracích pŕs

2 mrkvy

1 cibuľu

2-3 väčšie zemiaky

1vajce

slnečnicový olej podľa chuti

sezam podľa chuti

soľ a korenie podľa chuti

kôpor podľa chuti

Postup prípravy:

Kuracie prsia očistite a opláchnite a nakrájajte ich na plátky. V miske ich zmiešajte so soľou a korením. Zemiaky, cibuľu a mrkvu si nakrájajte na tenšie plátky. V panvici s olejom osmažte cibuľu a mrkvu do zlatista, potom k nim pridajte na krátku chvíľku zemiaky.

Pekáč si vymastite olejom na jeho dno dajte osolené kuracie plátky a tie potrite rozšľahaným vajíčkom. Navrch kuraťa dajte zeleninovú zmes. Tento postup môžete opakovať aj na striedačku. Na vrstvu mäsa s vajcom dajte vrstvu zeleniny a opäť. Vrch posypte sezamovými semiačkami a kôprom a prikryte alobalom. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 30-40 minút, potom zvýšte teplotu na 220 stupňov a pečte ešte 10 minút. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x