Zapekané kuracie prsia so syrom a smotanou

(5 / 5)

Každú nedeľu sa u nás naskytne známa dilema s názvom, čo na nedeľný obed. S týmto jednoduchým receptom sa mi však podarilo vyčariť hlavné jedlo, ktoré si už teraz získalo veľkú obľubu.

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 4 kuracie prsia
  • 250 g kyslej smotany
  • 30 dkg syra
  • 5 PL olivového oleja
  • 5 ČL mletej červenej papriky
  • soľ, čierne korenie podľa chuti
  • zväzok petržlenovej vňate

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 180°C a kuracie prsia rozrežeme na polovice, čím získame 8 tenkých plátkov. Pláty mäsa osolíme a okoreníme z oboch strán. Pripravíme si panvicu a na olivovom oleji opekáme pláty mäsa po dobu 3-4 minút.
  • Kuracie prsia pokvapkáme výpekom z panvice, posypeme mletou paprikou, potrieme smotanou a poriadne posypeme syrom. Následne ich preložíme do zapekacej misy.
  • Zapekaciu misu vložíme do rúry a kuracie prsia zapekáme približne 10 minút. Pred servírovaním posypeme petržlenovou vňaťou a ako prílohu môžeme podávať ryžu alebo zeleninový šalát.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x