Každú nedeľu sa u nás naskytne známa dilema s názvom, čo na nedeľný obed. S týmto jednoduchým receptom sa mi však podarilo vyčariť hlavné jedlo, ktoré si už teraz získalo veľkú obľubu.
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 4 kuracie prsia
- 250 g kyslej smotany
- 30 dkg syra
- 5 PL olivového oleja
- 5 ČL mletej červenej papriky
- soľ, čierne korenie podľa chuti
- zväzok petržlenovej vňate
Postup:
- Rúru si predhrejeme na 180°C a kuracie prsia rozrežeme na polovice, čím získame 8 tenkých plátkov. Pláty mäsa osolíme a okoreníme z oboch strán. Pripravíme si panvicu a na olivovom oleji opekáme pláty mäsa po dobu 3-4 minút.
- Kuracie prsia pokvapkáme výpekom z panvice, posypeme mletou paprikou, potrieme smotanou a poriadne posypeme syrom. Následne ich preložíme do zapekacej misy.
- Zapekaciu misu vložíme do rúry a kuracie prsia zapekáme približne 10 minút. Pred servírovaním posypeme petržlenovou vňaťou a ako prílohu môžeme podávať ryžu alebo zeleninový šalát.
Lucia M.