Zapekané kuracie prsia s kyslou smotanou

Loading...
(3.7 / 5)

Kuracie prsia sú tak univerzálne, že ich môžete pripraviť snáď na milión spôsobov. Je to jemné mäsko, ktoré je hotové rýchlo a podávať ho môžete s akoukoľvek prílohou. Stavím sa, že sa vo vašej chladničke vždy nachádza pár vajíčok, kyslá smotana a paradajky. Potom už budete potrebovať len kuracie prsia skvelé jedlo máte na svete. Chýba už len jedna maličkosť a to správna kombinácia všetkých surovín.

Budeme potrebovať:

400 gramov kuracích pŕs

1 kyslá smotana

3 vajíčka

1 paradajka

soľ podľa chuti

čierne korenie podľa chuti

50 gramov tvrdého syra

Postup:

Kuracie prsia si najskôr nakrájame na menšie kúsky. Kyslú smotanu si zmiešame s vajíčkami. Do vymastenej formy na pečenie dáme mäso, ktoré osolíme a nakoreníme a zalejeme smotanovo-vajíčkovou zmesou. Na vrchu posypeme nastrúhaným syrom a na vrch dáme nakrájanú paradajku, prípadne môžeme zvoliť aj paradajky sušené. Celé to pečieme v rúre na 200 stupňoch Celzia približne 30-40 minút. Verím, že o dnešný obed alebo večeru máte postarané! Dobrú chuť.

 (Lucia M.)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x