Zapekané kuracie mäso s bešamelom

Loading...
(0 / 5)

Ak máte radi kombináciu pečeného kuraťa spolu s pečenými zemiakmi potom máme pre vás tento fantastický recept! Je to viac než len obyčajné pečené mäso. Kombinácia so zemiakmi dodáva mäsu jedinečnú chuť. Aby sa chuť zjednotila a zjemnila všetko sa pečie spolu s bešamelovou omáčkou.

Budeme potrebovať:

0,5 kg kuracích pŕs

1 kg zemiakov

mlieko

maslo

múka

syr

soľ

korenie

Postup:

Na začiatok si pripravte zemiaky. Pokojne ich nechajte v šupke len ich dôkladne umyte. Nakrájajte ich na kolieska a pridajte korenie, soľ, olej a prípadne ešte červenú papriku alebo iné vaše obľúbené koreniny. Vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte približne 40 minút. Počas pečenia zemiakov si pripravte mäso. Na panvici nechajte zohriať štipku oleja, nechajte posmažiť nakrájané kuracie prsia spolu so zeleninou podľa vlastné výberu. Nezabudnite poriadne okoreniť a osoliť. Nakoniec si pripravte bešamel. Na vytvorenie bešamelu zmiešajte maslo, múku, mlieko a korenie. Na plech, v ktorom ste piekli zemiaky poukladajte na ne mäso a zalejte bešamelom. Dajte piecť na posledných 15 minút. Všetko sa spolu pekne zapečie a zjednotí chuť.Po upečení môžete podávať. Dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram, Gabriela, coolinarika.com

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x