Zapekané fašírky so syrom a zemiakmi

(5 / 5)

Máte radi jedlá, kde máte všetko pokope a nemusíte sa s nimi v kuchyni veľmi trápiť? Potom vás určite poteší tento hlavný chod. Nájdete v ňom zemiaky, marinované hríby, paradajky, zemiaky a voňavú cibuľku. Niekedy sa stane, že sa nám fašírky podarí trochu vysušiť. Pri tomto recepte sa vám to nemôže stať!

Budeme potrebovať:

600 gramov pomletého kuracieho mäsa (prípadne aj hovädzieho)

1 cibuľa

1 paradajka

6 zemiakov

250 gramov húb v náleve

100 gramov tvrdého syra

čierne korenie a soľ podľa chuti

1 vaječný žĺtok

asi 6 lyžíc oleja

Postup:

K pomletému mäsu pridáme žĺtok a osolíme a okoreníme ho podľa chuti. Najemno si nakrájame cibuľku a pridáme ju k mäsu spolu s 2 PL oleja. Celé to dobre premiešame. Ruky si namočíme do vody a vytvoríme si fašírky, ktoré usmažíme z oboch strán na panvici.

Medzitým si očistíme zemiaky a nakrájame ich na plátky. Uvaríme ich klasicky v slanej vode a keď nám vychladnú, vidličkou ich podrvíme na mešie kúsky. Niečo medzi klasickými zemiakmi a kašou. Paradajku nakrájame na plátky a syr si nastrúhame. Teraz si vytvoríme akoby malé hamburgery. Na fašírku položíme marinované huby, na ne paradajku, na paradajku zemiaky a na vrch to celé zakryjeme nastrúhaným syrom.

Hamburgery dáme ešte zapiecť do rúry na asi 15 minút pri teplote 180 až 190 stupňov. Keďže máme takmer všetky suroviny už uvarené, nemusíme ich piecť v rúre dlhý čas. Úplne bude stačiť, kým ich tam necháte, pokiaľ syr trochu nezhnedne. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: pixabay

Chutil ti tento recept?

komentárov

x