Zapečené cestoviny alla Bolognese

Loading...
(0 / 5)

Talianske recepty vždy chutia ako básnička, no tento je upravený do mierne domáckejšej podoby. Zapeká sa vo väčšom, aby sa z neho najedla celá rodina. Chutí však rovnako fantasticky, ako z reštaurácie a navyše zaujímavo vyzerá.

Budete potrebovať:

300g cestovín (rezance, makaróny, penne)

500g mletého bravčového mäsa

3 cibule

2 väčšie paradajky

250g tvrdého syra

4 PL majonézy

4 PL paradajkového pretlaku

200ml mlieka

petržlenová vňať podľa chuti

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Cestoviny si vyvarte, no nenechajte ich uvariť do mäkka. Stačí ak budú uvarené na spôsob al dente.

Jednu cibuľu si olúpte a rozsekajte na drobno, zmiešajte s mletým mäsom, osoľte a okoreňte. Zmes spracujte na oleji na panvici a zľahka orestujte.

sovkusom.ru
sovkusom.ru

Medzitým si pripravte omáčku. V mixéri zmiešajte mlieko, majonézu a paradajkový pretlak.

sovkusom.ru

Vezmite si tortovú formu, alebo menší pekáč a natrite ho olejom. Dve cibule si ošúpte a nakrájajte na kolieska. Vyložte nimi dno pekáča. Na ne rozložte mäsovú zmes.

sovkusom.ru

Na mäsovú zmes dajte paradajky, petržlenovú vňať, prípadne iné obľúbené čerstvé bylinky a zasypte polovicou množstva strúhaného tvrdého syra.

sovkusom.ru

Nakoniec vysypte na syr aj cestoviny. Zalejte ich omáčkou a posypte zvyšným syrom. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 50 minút. Podávajte horúce. Prajeme dobrú chuť!

sovkusom.ru

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x