Talianske recepty vždy chutia ako básnička, no tento je upravený do mierne domáckejšej podoby. Zapeká sa vo väčšom, aby sa z neho najedla celá rodina. Chutí však rovnako fantasticky, ako z reštaurácie a navyše zaujímavo vyzerá.
300g cestovín (rezance, makaróny, penne)
500g mletého bravčového mäsa
3 cibule
2 väčšie paradajky
250g tvrdého syra
4 PL majonézy
4 PL paradajkového pretlaku
200ml mlieka
petržlenová vňať podľa chuti
soľ a korenie podľa chuti
Cestoviny si vyvarte, no nenechajte ich uvariť do mäkka. Stačí ak budú uvarené na spôsob al dente.
Jednu cibuľu si olúpte a rozsekajte na drobno, zmiešajte s mletým mäsom, osoľte a okoreňte. Zmes spracujte na oleji na panvici a zľahka orestujte.
Medzitým si pripravte omáčku. V mixéri zmiešajte mlieko, majonézu a paradajkový pretlak.
Vezmite si tortovú formu, alebo menší pekáč a natrite ho olejom. Dve cibule si ošúpte a nakrájajte na kolieska. Vyložte nimi dno pekáča. Na ne rozložte mäsovú zmes.
Na mäsovú zmes dajte paradajky, petržlenovú vňať, prípadne iné obľúbené čerstvé bylinky a zasypte polovicou množstva strúhaného tvrdého syra.
Nakoniec vysypte na syr aj cestoviny. Zalejte ich omáčkou a posypte zvyšným syrom. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 50 minút. Podávajte horúce. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru