Zamatová roláda

Loading...
(0 / 5)

Jemný zákusok, ktorý sa ideálne hodí na rôzne narodeninové oslavy. O zamatovej roláde ste už asi počuli, no často ju napečenú nevídame. Pritom ide o skvelý a pomerne jednoduchý recept, ktorý zvládne naozaj každý. Ak budete postupovať krok za krokom, určite sa vám podarí. Takto ju pripravuje pani Alica.

Na zamatovú roládu budeme potrebovať:

Na cesto

  • 6 vajec
  • 5 PL cukru
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • 3 PL kakaa

Na dvojfarebné plnky

  • 2 dcl mlieka
  • 1 žĺtok
  • 2 PL polohrubej múky
  • 250 gramov masla
  • 2 PL kakaa
  • 7 PL práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor

Zamatovú roládu si pripravíme nasledovne:

  • Bielky si rozšľaháme metličkovým mixérom, postupne k nim pridáme cukor tak, aby nám vznikol klasický tuhý sneh. V druhej miske si vyšľaháme žĺtka a primiešame kakao a sódu bikarbónu. Obe hmoty zľahka prepojíme.
  • Pečieme 5 minút vo vyhriatej rúre na plechu vyloženom pomasteným papierom. Teplota pečenia je 220 stupňov. Cesto vyberieme ale nestáčame. Po miernom vychladnutí ju vyklopíme na dosku posypanú práškovým cukrom a papier odstránime. Po vychladnutí ju natrieme najprv bledou, vzápätí tmavou plnkou a zvinieme.
  • Ideálne ešte pred pečením si pripravíme plnky. Mlieko, žĺtok a múku uvaríme v hrnci tak, aby nám vznikol hustejšia kaša. Do vychladnutej kaše pridáme rozotreté maslo a vymiešame. Plnku rozdelíme na dve časti.
  • Do jednej pridáme 2 lyžice práškového cukru a polovicu vanilkového cukru, do druhej pridáme kakao, 5 lyžíc práškového cukru a druhú polovicu vanilkového cukru.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x