Vysmážané krupicové placky na sladko

Loading...
(3.3 / 5)

Viete ako chutí manna z neba? Ak nie, teraz sa to dozviete. Jednoduché krupicové cestíčko je vynikajúce pripravené ako dolky, alebo palacinky. Chutí fantasticky na sladko, ale aj na slano. Dnes si ukážeme, ako sa táto dobrota pripravuje pre maškrtné jazýčky.

V skutočnosti nejde o nič viac, ako o krupicové lievance, ktoré sú pripravované z trošku iného cesta, než na aké sme bežne zvyknutí. Vyskúšajte ich dochutiť tvarohom,  šľahačkou, či čerstvým ovocím a nebudete sa ich vedieť dojesť.

Budete potrebovať:

60g krupice

100ml vody

1 vajce

1 balíček vanilkového cukru

práškový cukor podľa chuti

štipka soli

100ml mlieka

30g masla (na vysmážanie)

Postup prípravy:

Do hrnca si nalejte vodu a mlieko, pridajte krupicu, soľ a práškový cukor od chuti. Vymiešajte hustejšie cesto. Varte na miernom ohni tak, aby vám po chvíli vzniklo hustejšie cesto. Ak sa vám zdá, že cesto nehustne prisýpajte po troške krupicu. Po chvíli začne naberať na objeme a potom by cesto mohlo byť zasa príliš husté.

sovkusom.ru

O chladenej kaši pridajte vajce a vanilkový cukor. Ak sa vám bude zdať cesto málo sladké, pokojne ešte prisypte cukor.

sovkusom.ru

Z vypracovaného cesta odoberajte vo vlhkých rukách guličky, ktoré na panvici lyžicou pritlačte, aby vznikli takéto chutné kolieska. Krupicové placky smažte z oboch strán približne 2-3 minúty.

sovkusom.ru

Ak krupicová kaša vašim deťom už lezie na nervy, pripravte im krupicové placky. Už nikdy viac si nebudú pýtať nič iné. Podávajte s voňavou marmeládou, škoricou, ovocím, šľahačkou, či tvarohom. Dobrú chuť!

sovkusom.ru

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x