Vyprážané plnené kapustové listy

(3 / 5)

Slaná pochúťka pre maškrtníkov, ktorá nie je až taká nezdravá? Všetky atribúty spĺňa nasledujúci recept. Kapustové listy neboli nikdy pripravované chutnejšie. Doprajte si dávku sezónnej zeleniny plnenej samými dobrotami vysmaženej v chrumkavej zlatistej kôrke.

Budete potrebovať:

1 bielu kapustu

300g jemného tvarohu alebo riccoty

50g tvrdého syra

soľ a korenie podľa chuti

2 vajcia

25g masla

kôpor podľa chuti

300ml vody

230g hladkej múky

30ml oleja

Postup prípravy:

Z kapusty vyrežte stred a dajte ju do mikrovlnky na vysoký výkon na 10 minút. Potom z nej odstráňte listy  a uvarte ich vo vriacej osolenej vode. Listy nenechajte vo vode dlhšie ako 5 minút.

V miske si zmiešajte tvaroh, maslo a 1 vajce. Tvrdý syr nastrúhajte na hrubšom strúhadle a pridajte k zmesi. Kôpor nakrájajte na drobno, pridajte k zmesi spolu so soľou a korením. Ak chcete môžete do plnky pridať aj pretlačený cesnak.

Kapustové listy povyberajte z vody a narežte na polovice. Režte ich cez prostrednú najhrubšiu žilu. Potom do každej polovičky listu dajte trochu plnky a zabaľte kapustný list do tvaru obdĺžnika, prípadne ako obálku.

Na záver si pripravte cesto. V miske zmiešajte, vajce, soľ a korenie, pridajte studenú vodu a múku. Vymiešajte cesto, do ktorého všetky kapustné obdĺžniky namočte a vyprážajte v oleji do zlatista. Podávajte ešte teplé. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x