Slaná pochúťka pre maškrtníkov, ktorá nie je až taká nezdravá? Všetky atribúty spĺňa nasledujúci recept. Kapustové listy neboli nikdy pripravované chutnejšie. Doprajte si dávku sezónnej zeleniny plnenej samými dobrotami vysmaženej v chrumkavej zlatistej kôrke.
1 bielu kapustu
300g jemného tvarohu alebo riccoty
50g tvrdého syra
soľ a korenie podľa chuti
2 vajcia
25g masla
kôpor podľa chuti
300ml vody
230g hladkej múky
30ml oleja
Z kapusty vyrežte stred a dajte ju do mikrovlnky na vysoký výkon na 10 minút. Potom z nej odstráňte listy a uvarte ich vo vriacej osolenej vode. Listy nenechajte vo vode dlhšie ako 5 minút.
V miske si zmiešajte tvaroh, maslo a 1 vajce. Tvrdý syr nastrúhajte na hrubšom strúhadle a pridajte k zmesi. Kôpor nakrájajte na drobno, pridajte k zmesi spolu so soľou a korením. Ak chcete môžete do plnky pridať aj pretlačený cesnak.
Kapustové listy povyberajte z vody a narežte na polovice. Režte ich cez prostrednú najhrubšiu žilu. Potom do každej polovičky listu dajte trochu plnky a zabaľte kapustný list do tvaru obdĺžnika, prípadne ako obálku.
Na záver si pripravte cesto. V miske zmiešajte, vajce, soľ a korenie, pridajte studenú vodu a múku. Vymiešajte cesto, do ktorého všetky kapustné obdĺžniky namočte a vyprážajte v oleji do zlatista. Podávajte ešte teplé. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)