Vyprážané pirohy plnené mäsom

Loading...
(1.6 / 5)

Milovníci mäsa a tradičnej domácej kuchyne si vďaka tomuto skvelému jedlu prídu na svoje. Pirohy plnené mletým mäsom sú úžasne šťavnaté vo vnútri a lahodne chrumkavé na povrchu. Ich príprava nie je vôbec náročná a budete na ňu potrebovať len zopár surovín. Skvelé jedlo, ktoré zasýti a poteší chuťové poháriky aj tých najväčších gurmánov.

Pirohy plnené na sladko i na slano, pripravené podľa najrôznejších postupov neodmysliteľne patria do kuchyne v našich končinách. Klasické domáce jedlo, ktorého recept sa traduje z pokolenia na pokolenie je zárukou chutného a výdatného obeda. Vyskúšajte si pripraviť tieto vysmážané, chrumkavé a šťavnaté pirohy plnené mäsom podľa nasledujúceho postupu. ktorých chuť si určite zamilujete.

Budeme potrebovať:

300 g hovädzieho mäsa

300 g bravčového mäsa

4 poháre polohrubej múky

2 cibule

250 ml perlivej vody

1 pohár slnečnicového oleja

1 lyžica mletej červenej papriky

soľ (podľa chuti)

mleté čierne korenie (podľa chuti)

Postup:

Hovädzie i bravčové mäso si pomelieme na mlynčeku. Cibuľu nakrájame na malé kúsky a primiešame k mäsu. Pridáme soľ, čierne korenie a červenú papriku a všetko dobre premiešame. takto pripravenú zmes uložíme na chvíľu do chladničky a zatiaľ si pripravíme cesto.

sovkusom.ru

Do misy vysypeme 3 poháre múky a pridáme soľ. Následne prilejeme perlivú vodu a všetko dôkladne premiešame. Z týchto surovín vymiesime cesto, ktoré by malo byť mäkké a pružné.

sovkusom.ru

Zvyšný pohár múky použijeme na dopracovanie cesta na doske. Z pripraveného cesta vytvoríme valec, ktorý rozdelíme na 15 rovnakých častí.

sovkusom.ru

Každý kúsok cesta vyvaľkáme do kruhu s priemerom približne 20 cm. Následne na polovicu kruhu uložíme mleté mäso, ktoré sme si vopred pripravili. Náplň z mäsa neukladáme až po okraj, aby sme cesto mohli neskôr zlepiť.

sovkusom.ru

Cesto preložíme na polovicu a okraje jemne pritlačíme prstami. Potom vezmeme vidličku a dôkladne ňou cesto zlepíme po celom jeho okraji tak, ako vidíme na obrázku.

sovkusom.ru

Na panvicu nalejeme olej a keď je dostatočne rozpálený, ukladáme naň jednotlivé pirohy. Smažíme z oboch strán, pokiaľ nemajú zlatistú farbu. Keď sú pirohy hotové, môžeme ich uložiť na papierové obrúsky, ktoré odsajú prebytočný olej.

sovkusom.ru

Pirohy plnené mäsom sú hotové! Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Jana L), sovkusom.ru

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x