Milovníci mäsa a tradičnej domácej kuchyne si vďaka tomuto skvelému jedlu prídu na svoje. Pirohy plnené mletým mäsom sú úžasne šťavnaté vo vnútri a lahodne chrumkavé na povrchu. Ich príprava nie je vôbec náročná a budete na ňu potrebovať len zopár surovín. Skvelé jedlo, ktoré zasýti a poteší chuťové poháriky aj tých najväčších gurmánov.
Pirohy plnené na sladko i na slano, pripravené podľa najrôznejších postupov neodmysliteľne patria do kuchyne v našich končinách. Klasické domáce jedlo, ktorého recept sa traduje z pokolenia na pokolenie je zárukou chutného a výdatného obeda. Vyskúšajte si pripraviť tieto vysmážané, chrumkavé a šťavnaté pirohy plnené mäsom podľa nasledujúceho postupu. ktorých chuť si určite zamilujete.
300 g hovädzieho mäsa
300 g bravčového mäsa
4 poháre polohrubej múky
2 cibule
250 ml perlivej vody
1 pohár slnečnicového oleja
1 lyžica mletej červenej papriky
soľ (podľa chuti)
mleté čierne korenie (podľa chuti)
Hovädzie i bravčové mäso si pomelieme na mlynčeku. Cibuľu nakrájame na malé kúsky a primiešame k mäsu. Pridáme soľ, čierne korenie a červenú papriku a všetko dobre premiešame. takto pripravenú zmes uložíme na chvíľu do chladničky a zatiaľ si pripravíme cesto.
Do misy vysypeme 3 poháre múky a pridáme soľ. Následne prilejeme perlivú vodu a všetko dôkladne premiešame. Z týchto surovín vymiesime cesto, ktoré by malo byť mäkké a pružné.
Zvyšný pohár múky použijeme na dopracovanie cesta na doske. Z pripraveného cesta vytvoríme valec, ktorý rozdelíme na 15 rovnakých častí.
Každý kúsok cesta vyvaľkáme do kruhu s priemerom približne 20 cm. Následne na polovicu kruhu uložíme mleté mäso, ktoré sme si vopred pripravili. Náplň z mäsa neukladáme až po okraj, aby sme cesto mohli neskôr zlepiť.
Cesto preložíme na polovicu a okraje jemne pritlačíme prstami. Potom vezmeme vidličku a dôkladne ňou cesto zlepíme po celom jeho okraji tak, ako vidíme na obrázku.
Na panvicu nalejeme olej a keď je dostatočne rozpálený, ukladáme naň jednotlivé pirohy. Smažíme z oboch strán, pokiaľ nemajú zlatistú farbu. Keď sú pirohy hotové, môžeme ich uložiť na papierové obrúsky, ktoré odsajú prebytočný olej.
Pirohy plnené mäsom sú hotové! Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Jana L), sovkusom.ru