Jedlo, ktoré neurazí nijakého milovníka mäsa, môže vyzerať aj ako obyčajné vyprážané taštičky. Podstatné je, čo sa v nich nachádza a v tomto prípade ide o jednoduché spojenie ešte jednoduchších chutí. Toto jedlo vám bude chutiť, no odporúčame ho pripravovať so zeleninovou prílohou. Aby vám pre istotu rýchlejšie trávilo.
400g polohrubej múky
250g bieleho jogurtu
1 vajce
500g hovädzieho mäsa
2 cibule
5-6 PL vody
100ml slnečnicového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Celé vajce si vyšľahajte vidličkou, pridajte jogurt a štipku soli a ešte raz dobre zamiešajte. Do tejto zmesi dajte trochu múky, aby sa spojilo a chytilo konzistenciu. Zvyšok múky si vysypte na dosku a doň vylejte cesto. Vymieste husté cesto rukami a umiestnite ho do misky prikrytej potravinovou fóliou odpočívať na zhruba 20 minút.
Hovädzie mäso si zatiaľ pomeľte na mlynčeku, pridajte nakrájanú cibuľu, vodu, soľ a korenie.
Cesto rozdeľte na 12 častí, každú časť vyvaľkajte a naplňte, potom prekryte plnku zvyškom cesta. Ak chcete, aby kúsky vyzerali pekne aj na tanieri, obrežte ich podľa ľubovôle a nezabudnite jemne zlepiť okraje cesta, aby sa plnka nedostala von.
V panvici si zohrejte rastlinný olej a teraz už len kúsok po kúsku vyprážajte z oboch strán do zlatista. Podávajte ešte horúce s čerstvým šalátom a smotanovým dipom. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: youtube, sovkusom.ru (M)