Vynikajúce šúľance s makom

Loading...
(4 / 5)

Zemiakové šúľance s makom sú výborným tipom na obed alebo večeru. Deti aj dospelí ich milujú a keď ich doma pripravujem, tak vždy rovno plnú misu, z ktorej nám do druhého dňa veľa neostane. Ak nemáte v obľube mak, pokojne ich zasypte strúhankou. Potom už len poliať roztopeným maslom a môžete podávať. MŇAM!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Organila Food & Drink (@organila.fooddrink) on

Budeme potrebovať:

  • 500 gramov varených pretlačených zemiakov
  • 220 gramov hladkej múky
  • štipka soli
  • 1 vajíčko
  • 120 gramov masla
  • 120 gramov maku
  • 120 gramov práškového cukru

Postup:

  • V šupke uvarené zemiaky si ošúpeme a preatlačíme, pridáme vajíčko, soľ, múku a vypracujeme hladké zemiakové cesto. Dosku si pomúčime a z cesta vytvoríme dlhý šúľok, ktorý pokrájame na kúsky a každý z nich vyšúľame.
  • Šúľance by mali byť dlhé ideálne 2-3 centimetre. Keď ich máme vyšúľané, vyvaríme ich v horúcej osolenej vode. Na záver ich posypeme makom, práškovým cukrom a zalejeme roztopeým maslom. Dobrú chuť.

Lucia M. (foto: Facebook-Viera M.)

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x