Vtáčie mlieko

(3 / 5)

Spomínate si ešte na túto dobrotu? Dnes sa už veľmi nepripravuje, v cukrárni si ju nedáte a teda jediné čo ostáva, je si ju pripraviť doma. Niektorí ju nejedli už viac ako 20 rokov, no pre nás je to tradičný recept, ktorý nám pripomína detstvo a mladosť. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ↟Renáta Bércziné Kaltenecker↟ (@renikaltenecker) on

Budeme potrebovať:

  • 1 liter mlieka
  • zlatý klas
  • 4 vajíčka
  • vanilkový cukor
  • kryštálový a práškový cukor podľa chuti

Postup:

  • Do hrnca si vylejeme mlieko a podľa chuti pridáme cukor. Postupne zahrievame. Keď je mlieko horúce, odobereme z neho a v miske alebo hrnci si ho vymiešame so zlatým klasom a žĺtkami.
  • Kým nám mlieko zovrie, vymiešame si z bielkov sneh spolu s práškovým cukrom. Z vyšľahaného snehu robíme lyžičkou kôpky a pridávame do vriaceho mlieka. Kôpky tam necháme len chvíľku, vytiahneme ich a necháme ich v sitku.
  • Do mlieka vrátime zlatý klas, uvaríme puding. Do misky si dáme bielka a zalejeme ich pudingom. Dobrú chuť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Molnár Nikolett (@niki9658) on

instagram/instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x