Spomínate si ešte na túto dobrotu? Dnes sa už veľmi nepripravuje, v cukrárni si ju nedáte a teda jediné čo ostáva, je si ju pripraviť doma. Niektorí ju nejedli už viac ako 20 rokov, no pre nás je to tradičný recept, ktorý nám pripomína detstvo a mladosť.
- 1 liter mlieka
- Zlatý klas
- 4 vajíčka
- vanilkový cukor
- kryštálový a práškový cukor podľa chuti
Postup:
- Do hrnca si vylejeme mlieko a podľa chuti pridáme cukor. Postupne zahrievame. Keď je mlieko horúce, odobereme z neho a v miske alebo hrnci si ho vymiešame so zlatým klasom a žĺtkami.
- Kým nám mlieko zovrie, vymiešame si z bielkov sneh spolu s práškovým cukrom. Z vyšľahaného snehu robíme lyžičkou kôpky a pridávame do vriaceho mlieka. Kôpky tam necháme len chvíľku, vytiahneme ich a necháme ich v sitku.
- Do mlieka vrátime zlatý klas, uvaríme puding. Do misky si dáme bielka a zalejeme ich pudingom. Dobrú chuť.
instagram/instagram, Lucia M.