Voňavý cuketový kastról so zemiakmi a tymianom: Skvelý tip na večeru, ktorý vás ohromí svojou dokonalou chuťou

(5 / 5)

Letné večery si priam žiadajú dobré a ľahké jedlá. V lete vnímame jedlo viac nosom a preto sa aj štatisticky viac pripravujú jedlá, ktoré sú voňavejšie a ich hlavnou devízou sú lahodné bylinky. Pečený cuketový kastról so zemiakmi a cesnakom vás ohromí svojou ľahkosťou a dokonalou chuťou. Aromatický tymian dodá jedlu čaro nepoznaného.

Budete potrebovať:

3 menšie cukety

3 stredne veľké zemiaky

4 paradajky

4 strúčiky cesnaku

100g kyslej smotany

strúhaný tvrdý syr podľa chuti

tymian podľa chuti

soľ a korenie podľa chuti

3 PL slnečnicového oleja

Postup prípravy:

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na stredne tenké plátky, na rovnaké nakrájajte aj paradajky a cukety. Kolieska zeleniny naukladajte striedavo do zapekacej misky podľa toho, ako vidíte na obrázku a zľahka prelejte olejom. Potom pretlačte cesnak a rovnomerne ho rozložte po zelenine. Všetko osoľte a okoreňte a posypte tymianom. Zeleninu prelejte kyslou smotanou, celkom na záver všetko zasypte strúhaným syrom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov približne 20-25 minút, kým nebude syr zlatistý. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x