Letné večery si priam žiadajú dobré a ľahké jedlá. V lete vnímame jedlo viac nosom a preto sa aj štatisticky viac pripravujú jedlá, ktoré sú voňavejšie a ich hlavnou devízou sú lahodné bylinky. Pečený cuketový kastról so zemiakmi a cesnakom vás ohromí svojou ľahkosťou a dokonalou chuťou. Aromatický tymian dodá jedlu čaro nepoznaného.
3 menšie cukety
3 stredne veľké zemiaky
4 paradajky
4 strúčiky cesnaku
100g kyslej smotany
strúhaný tvrdý syr podľa chuti
tymian podľa chuti
soľ a korenie podľa chuti
3 PL slnečnicového oleja
Zemiaky ošúpte a nakrájajte na stredne tenké plátky, na rovnaké nakrájajte aj paradajky a cukety. Kolieska zeleniny naukladajte striedavo do zapekacej misky podľa toho, ako vidíte na obrázku a zľahka prelejte olejom. Potom pretlačte cesnak a rovnomerne ho rozložte po zelenine. Všetko osoľte a okoreňte a posypte tymianom. Zeleninu prelejte kyslou smotanou, celkom na záver všetko zasypte strúhaným syrom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov približne 20-25 minút, kým nebude syr zlatistý. Prajeme dobrú chuť!
(M), nosalty.hu