Vegetariánsky kaviár zo zelených paradajok

Loading...
(0 / 5)

Leto sa pomaličky končí, tak prečo nevyužiť posledné domáce plodiny a nepripraviť si niečo naozaj chutné? Tento zeleninový kaviár si zamilujete po prvom ochutnaní. Je ľahký a jednoduchý na prípravu. Môžete ho servírovať prakticky ku všetkému a dokonca je výborný aj na prípravu nátierok.

Budete potrebovať:

1 kg zelených paradajok

500 g cibule

500 g mrkvy

12 strúčikov cesnaku

2 PL paradajkového pretlaku

soľ a korenie podľa chuti

4 PL kryštálového cukru

1 ČL mletej sladkej papriky

100 ml slnečnicového oleja

30 ml octu

Postup prípravy:

Zelené paradajky umyte a odstráňte stopky. Paradajky nakrájajte na malé kocky a pomixujte v mixéri na kašu.

sovkusom.ru

Do panvice si dajte slnečnicový olej, prilejte paradajkové pyré a povarte 15 minút.

sovkusom.ru

Medzitým si očistite cibuľu a mrkvu, nakrájajte na menšie kúsky a takisto dajte do mixéra pomixovať na pyré, pridajte do panvice s paradajkami, dosoľte a oslaďte, nezabudnite na čierne korenie. Celú zmes duste asi 10 minút spolu a odstavte.

sovkusom.ru

 

Už len za stáleho miešania pridajte paradajkový pretlak, mletú papriku a pretlačte strúčiky cesnaku. Všetko dobre premiešajte. Po piatich minútach pridajte ocot a opäť premiešajte.

sovkusom.ru

Zmes nalejte do vysterilizovaných pohárov a uzatvorte. Preklopte ich hore dnom a nechajte ich takto do druhého dňa. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x