Leto sa pomaličky končí, tak prečo nevyužiť posledné domáce plodiny a nepripraviť si niečo naozaj chutné? Tento zeleninový kaviár si zamilujete po prvom ochutnaní. Je ľahký a jednoduchý na prípravu. Môžete ho servírovať prakticky ku všetkému a dokonca je výborný aj na prípravu nátierok.
1 kg zelených paradajok
500 g cibule
500 g mrkvy
12 strúčikov cesnaku
2 PL paradajkového pretlaku
soľ a korenie podľa chuti
4 PL kryštálového cukru
1 ČL mletej sladkej papriky
100 ml slnečnicového oleja
30 ml octu
Zelené paradajky umyte a odstráňte stopky. Paradajky nakrájajte na malé kocky a pomixujte v mixéri na kašu.
Do panvice si dajte slnečnicový olej, prilejte paradajkové pyré a povarte 15 minút.
Medzitým si očistite cibuľu a mrkvu, nakrájajte na menšie kúsky a takisto dajte do mixéra pomixovať na pyré, pridajte do panvice s paradajkami, dosoľte a oslaďte, nezabudnite na čierne korenie. Celú zmes duste asi 10 minút spolu a odstavte.
Už len za stáleho miešania pridajte paradajkový pretlak, mletú papriku a pretlačte strúčiky cesnaku. Všetko dobre premiešajte. Po piatich minútach pridajte ocot a opäť premiešajte.
Zmes nalejte do vysterilizovaných pohárov a uzatvorte. Preklopte ich hore dnom a nechajte ich takto do druhého dňa. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru