Vanilkový puding s jablkami

(4 / 5)

Má nízky obsah kalórií a obsahuje vynikajúce jablká, priamo zo záhradky. Ak ste mali tento rok bohatú úrodu aj vy a neviete si s nimi už rady, možno vás zachráni tento recept. Ak použijete jablká, ktoré sú kyslejšie, pridajte viac cukru. Naopak, ak budete používať jabĺčka, ktoré sú sladšie, cukru môžete dať menej. Tento puding si zamilujete, pretože má jemnú konzistenciu a vynikajúcu vôňu.

Budeme potrebovať:

200 gramov jabĺk

1 vaječný bielok

100 gramov cukru

8 gramov želatíny

60-80 ml mlieka alebo vody (prípadne kokosového alebo iného rastlinného mlieka pre zdravšiu verziu)

vanilka

Postup:

Jablká si umyjeme, očistíme, odšupkujeme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich na plech a pečieme asi 15-20 minút na 180 stupňoch. Zatiaľ, čo sa jablká pečú, pripravíme si želatínu obvyklým spôsobom. Upečené jablká si rozmixujeme na kašu a keď vychladnú, pridáme k nim bielok a cukor s vanilkou. Miešame, až kým sa ním nevytvorí homogénna zmes. Potom prilievame želatínu a stále miešame. Hotový puding si nalejeme do pohárov a necháme ho dobre stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x