Vanilkový krém

(5 / 5)

Vanilkový krém by mala zvládnuť pripraviť každá žena, ktorá má v obľube pečenie rôznych sladkých dobrôt. Dá sa povedať, že príprava dokonalého vanilkového krému je naozaj kulinárske umenie. Aby bol dobre tvarovateľný, chutný, mal dobrú farbu aj vôňu. S dokonalým krémom sa aj ten najobyčajnejší zákusok zmení na niečo úžasné. Tento krém je tak univerzálny, že ho môžete jesť aj lyžičkou. Poďme sa pozrieť na to, ako sa pripravuje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Торты Ростов (@benevabakery) on

Na krém budeme potrebovať:

  • 350 gramov masla
  • 400 gramov práškového cukru
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 2 PL smotany na šľahanie
  • trošku soli
  • 1 vanilkový lusk

Postup:

  • Maslo izbovej teploty si najskôr v miske vyšľaháme mixérom pri strednej rýchlosti. Trvať by to malo od 5-8 minút. Následne pridávame cukor, vanilkový extrakt, trošku soli a vyškrabaný vanilkový lusk.
  • Ďalej mixujeme až kým nám nevznikne hustý krém. Po čase je potrebné zvýšiť rýchlosť otáčok, aby bol krém nadýchaný. Môžete ním plniť zákusky, muffiny alebo zdobiť torty. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x