Vanilkové rožky máčané v čokoláde

(1 / 5)

Receptov na vanilkové rožteky nájdete neúrekom. My sa s vami podelíme o tieto fantastické, máčané v čokoláde, ktoré z formičiek vyskakovali po upečení takmer samé. Použiť môžete aj zdravšiu špaldovú alebo bezlepkovú múku, no najlepšie chutia s tou klasickou. Poďme si ukázať, ako ich pripraviť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by s o ň a | J A N Ů (@sona_janu) on

Budeme potrebovať:

  • 250 gramov práškového cukru
  • 100 gramov polohrubej múky
  • 150 gramov mletých vlašských orechov
  • 125 gramov masla
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • horká čokoláda

Postup:

  • V miske si zmiešame všetky suroviny a vypracujeme tuhšie cesto. Ak chcete, na vymiešanie môžete použiť aj kuchynského robota, no zvládnete to určite aj ručne.
  • Pripravíme si formičky, ktoré nemusíme ani vymastiť maslom, no ak sa bojíte, že by sa vám mohli pripáliť, trošku masla neuškodí. Formičky naukladáme na plech a pečieme na 170 stupňov asi 12 minút, záleží, aké máte skúsenosti s vašou rúrou.
  • Keď nám trošku vychladnú, povyberáme ich z formičiek a necháme úplne vychladnúť na plechu alebo na tanieri. Na záver ich z každej strany omočíme v horkej čokoláde. Skladujeme v suchu a chlade, napríklad na balkóne. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: facebook/instagram, Lucia M.

Náš tip:

  • Ak nemáte formičky, nezúfajte. Vytvarujte z cesta rožteky, naukladajte ich na papier na pečenie a pečte bez formičiek. Nebudú mať síce úplne rovnaký tvar, no výsledok je rovnaký.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x