Receptov na vanilkové rožteky nájdete neúrekom. My sa s vami podelíme o tieto fantastické, máčané v čokoláde, ktoré z formičiek vyskakovali po upečení takmer samé. Použiť môžete aj zdravšiu špaldovú alebo bezlepkovú múku, no najlepšie chutia s tou klasickou. Poďme si ukázať, ako ich pripraviť.
Budeme potrebovať:
- 250 gramov práškového cukru
- 100 gramov polohrubej múky
- 150 gramov mletých vlašských orechov
- 125 gramov masla
- 1 ČL prášku do pečiva
- horká čokoláda
Postup:
- V miske si zmiešame všetky suroviny a vypracujeme tuhšie cesto. Ak chcete, na vymiešanie môžete použiť aj kuchynského robota, no zvládnete to určite aj ručne.
- Pripravíme si formičky, ktoré nemusíme ani vymastiť maslom, no ak sa bojíte, že by sa vám mohli pripáliť, trošku masla neuškodí. Formičky naukladáme na plech a pečieme na 170 stupňov asi 12 minút, záleží, aké máte skúsenosti s vašou rúrou.
- Keď nám trošku vychladnú, povyberáme ich z formičiek a necháme úplne vychladnúť na plechu alebo na tanieri. Na záver ich z každej strany omočíme v horkej čokoláde. Skladujeme v suchu a chlade, napríklad na balkóne. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: facebook/instagram, Lucia M.
Náš tip:
-
Ak nemáte formičky, nezúfajte. Vytvarujte z cesta rožteky, naukladajte ich na papier na pečenie a pečte bez formičiek. Nebudú mať síce úplne rovnaký tvar, no výsledok je rovnaký.