Vanilkové rožky

Loading...
(3.2 / 5)

Zrejme sa nenájde nikto, kto by nepoznal tradičné vianočné vanilkové rožky. Ako to už so známymi receptami býva, v každej rodine sa pripravujú trochu inak. U nás už niekoľko rokov postupujeme podľa babičkinho receptu a chutia vynikajúco, doslova sa rozplývajú v ústach. Máte aj vy svoj rodinný recept? Napíšte nám ho do komentárov.

Vanilkové rožky

Na prípravu budeme potrebovať:

  • 320 gramov hladkej múky
  • 160 gramov mletých orechov
  • 80 gramov práškového cukru
  • 240 gramov masla
  • 2 žĺtky
  • vanilkový a práškový cukor na obaľovanie

Postup:

  • Maslo izbovej teploty si vyšľaháme s cukrom a pridáme žĺtka. Do tejto hmoty pridávame aj múku a orechy. Hotové cesto si zabalíme do potravinárskej fólie a my ho nechávame cez noc v chladničke.
  • Na druhý deň si cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rukami vytvarujeme rožteky. Tie naukladáme na plech a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10-12 minút. Keď nám trošku vychladnú obalíme ich v práškovom a vanilkovom cukre.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x