Valentínska čokoládová torta

Loading...
(2 / 5)

O pár dní nás čaká najromantickejší deň v roku-Valentín. V tento deň kvetinárstva a cukrárne praskajú vo švíkoch. Čo tak ale svojej láske upiecť niečo originálne? Máme pre vás recept na lahodnú valentínsku tortu, po ktorej sa do vás váš milý opäť zamiluje. Stačí už len spraviť dobrú kávu a spolu si vychutnať tento nádherný romantický deň.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FANCY SPRINKLES® (@fancysprinkles) on

Budeme potrebovať:

  • 120 g masla
  • 200 g horkej čokolády
  • 1/2 pohára mlieka
  • 80 ml likéru Baileys
  • 3 vajíčka
  • 225 g cukru (1 šálka)
  • 225 g múky (1 a 1/2 šálky)
  • 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva

Dekorácia:

  • 100 g bielej čokolády
  • 100 g bieleho jogurtu
  • červené ruže na ozdobu (nemusia byť)

Postup:

  • Pred pečením si vyberte vajíčka z chladničky nech dosiahnu izbovú teplotu. Formu na pečenie ideálne v tvare srdca si pokryte papierom na pečenie. Rúru si predhrejte na 175 stupňov.
  • Do hrnca si pridajte nakrájané maslo, kúsky čokolády a nechajte to spolu roztopiť. Nezabúdajte stále miešať. Mala by vám vzniknúť jemná čokoládová zmes, do ktorej následne pridajte mlieko a likér. V druhej miske si zmiešajte vajíčka spolu s cukrom. Miešajte približne 5 minút. V ďalšej miske zmiešajte múku spolu s práškom do pečiva.
  • Čokoládovú zmes zmiešajte spolu s vajíčkovou zmesou. Keď to všetko spolu zmiešajte pridajte múku. Najlepšie bude, keď si všetko dokopy zmiešate mixérom. Cesto nalejte do formy a pečte približne 35 minút. Kontrolujte si priebežne ako na tom koláč je. Keď je koláč hotový nechajte ho poriadne vychladnúť.
  • Poleva: Nechajte si roztopiť čokoládové kúsky a postupne k nim pridávajte jogurt. Takto hotovú čokoládovú polevu môžete vyliať na koláč. Na dekoráciu môžete použiť lupene ruží. Krásneho Valentína všetkým!

Foto: instagram, Gabriela

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x