Vďaka tomuto jednoduchému receptu budete mať o obed či večeru postarané v priebehu niekoľkých minút. Alebo aspoň o prvý chod. Vajíčková polievka sa už dlhé roky teší veľkej obľube, a to v každom ročnom období. Jej nenáročná príprava je vhodná aj pre gazdinky, ktoré sa kulinárskemu umeniu ešte len priúčajú, ale aj pre tie náročnejšie, ktoré si ju rady ozvláštnia pridaním vlastných ingrediencií. My vám prinášame recept na úplne základnú vajíčkovú polievku s rascou.
5 PL oleja
4 PL hladkej múky
4 ČL drvenej rasce
1 ČL mletej červenej papriky
4 vajcia
3 ks zemiakov
voda
soľ
biele rožky
Olej rozohrejte, pridajte múku a spravte zásmažku. V druhom hrnci si nasucho opražte rascu a pridajte ju k zásmažke. Potom k nej pridajte papriku a premiešajte. Následne pridajte aj 3 na kocky pokrájané zemiaky a zalejte ju vodou. Varte, kým zemiaky nezmäknú. Potom pridajte 4 vidličkou rozmiešané vajíčka a varte ďalších 20 minút. Polievku podávajte s rožkami nakrájanými na krúžky, ktoré ste predtým nasucho opiekli v rúre. Dobrú chuť!
Katuš