Pripraviť naozaj chutný a kvalitný vanilkový krém do zákuskov alebo torty, je niekedy hotové umenie a ani recepty na internete vždy nevyjdú tak, ako by mali. Tento je však iný, univerzálny a niekoľkokrát odskúšaný. Ak teda pripravujete tortu a radi by ste ju naplnili niečím naozaj chutným, tento vanilkový krém si rozhodne zapíšte. Konečne sme sa ho aj my naučili robiť ukážkovo.
250 ml mlieka
2 vajíčka
200 gramov cukru
30 gramov múky
300 gramov masla
čerstvá vanilka
Pripravíme si vysokú misku, do ktorej rozbijeme vajíčka a pridáme cukor. Vymiešame penu, do ktorej pridáme trošku múky. Za stáleho miešania mixérom na vysokých otáčkach pridávame po častiach mlieko. Celú hmotu vylejeme do hrnca a pri nízkej teplote zahrievame, až kým nám nezhustne. Krém necháme dobre vychladnúť. Na záver, keď je krém letný, začneme primiešavať maslo izbovej teploty. Do krému ešte pridáme čerstvú vanilku a máme hotovo.
Ideálny na všetky možné koláče, torty a iné zákusky. Jesť ho však môžete aj s ovocím a šľahačkou, alebo len tak s piškótami. Dobrú chuť.