Tvarohový rez bez pečenia

(5 / 5)

Ak milujete sladké pokušenie, no nie vždy máte čas na zložitú prípravu a dlhé státie pri sporáku, tento recept si zamilujete. Lahodný tvarohový krém a jemná čokoládová poleva sú zárukou spokojnosti a celý zákusok pripravíte bez pečenia. Bleskový tvarohový rez, ktorý máte pripravený v rekordne krátkom čase však musíte nechať chvíľu chladiť a práve toto čakanie je najťažšie. Vychladený plátok skvelej dobroty pripomína chuť zmrzliny a milujú ho najmä deti. Nečakajte a pripravte ho pre svoju rodinu alebo návštevu ešte dnes.

Na tento famózny rez vám bude stačiť len 5 surovín, ktoré máte pravdepodobne vždy doma. Pripravíte ho za pár minút a jeho chuť je skutočne geniálna! Žiadne státie pri sporáku alebo nevydarený korpus, ktorý nenarástol. Svieži tvarohový rez je jednoducho bezchybný!

Budeme potrebovať:

135 g tuku na pečenie Hera (pokojne môžete nahradiť maslom)

100 g horkej čokolády

500 g jemného tvarohu (bez hrudiek)

100 g práškového cukru

sušienky (napríklad Bebe keksy) podľa potreby

Postup:

Základom je nechať zmäknúť maslo alebo Heru pri izbovej teplote, aby sa nám s tukom dobre pracovalo. Z celkového množstva masla si oddelíme asi 10 g, ktoré neskôr použijeme pri roztápaní horkej čokolády na polevu. 125 g masla si následne nakrájame na menšie kúsky a dáme do misy. Pomocou mixéra si maslo rozšľaháme a postupne k nemu sypeme práškový cukor, až kým nevymiešame homogénnu zmes. Potom do tejto zmesi masla a cukru pridáme jemný (mäkký) tvaroh, nie hrudkovitý, ktorý dostať kúpiť aj vo vedierkach. Tvaroh zamiešame do masla a znovu chvíľu mixujeme na slabých otáčkach, pokiaľ nie je plnka jemná a ingrediencie sú dôkladne premiešané.

Na prípravu tohto rezu môžete použiť aj podlhovastú formu, ak ale takú nemáte, zákusok pripravíte aj bez nej. Na papier na pečenie si uložte približne 5 sušienok za sebou, čím vytvoríte rad. Na ne následne naneste vrstvu tvarohového krému, približne o hrúbke pol centimetra. Následne krém prikryte ďalšou vrstvou sušienok a tento postup opakovane striedajte, pokiaľ neminiete všetok krém. Počítajte však s tým, že posledná vrstva musí byť zo sušienok, ktoré budeme následne polievať čokoládou.

Pripravený zákusok zabalíme do papiera na pečenie a necháme stuhnúť v chladničke aspoň na hodinu až dve. Pomôže, ak zákusok zaťažíte napríklad drevenou doskou. Po vychladnutí ho vyberieme z chladničky a polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme z horkej čokolády a 10 g masla. Čokoládu a maslo jednoducho roztopíme vo vodnom kúpeli a polevu vylejeme po celej dĺžke zákuska. Necháme chvíľu stuhnúť, pokiaľ čokoláda nevyhladne a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Jana L)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x