Tvarohový koláč s čučoriedkami

Loading...
(3.7 / 5)

Doprajte si jemný koláč plný osviežujúcich čučoriedok, ktorý nie je vôbec presladený. Ak máte chuť na niečo rýchle a nenáročné bez zbytočných kalórií navyše, toto je správna voľba. Príprava vám zaberie zopár minút a môžete si vychutnať pochúťku bez výčitiek. Koláč plný tvarohu a ovocia poteší aj tých, ktorí si strážia svoju líniu.

Je až smiešne jednoduché pripraviť si tento zdravý koláčik. Všetko stačí zmiešať a nechať piecť. Pripravte ho ešte dnes, veď vám zaberie len zopár minút času.

Budeme potrebovať:

  • 400 g tvarohu
  • 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru
  • 3 polievkové lyžice polohrubej múky
  • 190 g kyslej smotany
  • 3 polievkové lyžice krupice
  • 1 pohár čučoriedok
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku na pečenie
  • 2 vajcia
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  • Pripravíme si misu, do ktorej si rozbijeme vajcia, Nie je potrebné ich deliť na žĺtky a bielky, preto je tento recept skutočne rýchly a nenáročný. K vajciam potom pridáme kryštálový cukor. Ak máte radi výraznejšiu vôňu a chuť, pokojne pridajte trochu vanilkovej arómy alebo vnútro z vanilkového lusku. Vajcia s cukrom potom pomocou mixéra vyšľaháme na nadýchanú svetlú masu. Potom môžeme do misy pridať kyslú smotanu ale hodí sa i biely jogurt.
  • Ak chcete mať dezert čo najmenej kalorický, vyberte si produkty so zníženým obsahom tuku. Všetko dobre premiešame, nemusíme už šľahať mixérom. Následne pridáme všetok tvaroh. Je na vás, či použijete hrudkovitý alebo jemný šľahaný tvaroh. Zvoľte si variant, ktorý máte najradšej. Aj tvaroh zamiešame dôkladne do zmesi a následne prejdeme k suchým ingredienciám. Prášok do pečiva si najskôr dobre rozmiešame v múke. Potom k nej pridáme krupicu a znovu miešame. Následne celú zmes vysypeme do misy k zvyšným ingredienciám a znovu dôkladne miešame.
  • Na záver pridáme čučoriedky, aby sa nám úplne nerozmliaždili. Vmiešame ich opatrne do pripravenej hmoty. Potom si pripravíme formu na pečenie a vystelieme ju papierom na pečenie. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov. Celú pripravenú zmes na koláč si dáme do formy na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry asi na 30 minút. Po upečení počkáme, kým koláč nie je úplne horúci a následne ho preklopíme. Pomôcť si môžeme veľkou doskou, ktorou zakryjeme celý plech a otočíme ho. Z koláča odstránime papier na pečenie a celý ho posypeme práškovým cukrom.
  • Servírujeme pokojne aj na raňajky s pohárom mlieka. Koláč je veľmi chutný, ľahký a vďaka čučoriedkam osvieži a nie je presladený. Pokojne si ho môžu dopriať aj vaši hostia, ktorí si strážia postavu.

zdroj titulnej fotky: instagram, Jana, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x