Tvarohové palacinky s jahodami

Loading...
(5 / 5)

Kto by odmietol palacinky? Momentálne, keď je sezóna jahôd, ktorých sa tento rok urodilo naozaj mnoho, doprajeme si ich aj v čerstvom stave, či už posypané cukrom, v podobe dreni, v koláči alebo ako v prípade tohto receptu aj v palacinkách. Tvaroh im dodá vláčnosť a ostatné suroviny sú nám dobre známe. Poďme sa rovno pustiť do prípravy.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pearson & Puppe (@pearsonandpuppe) on

Na tvarohové palacinky budeme potrebovať:

  • 250 gramov tvarohu
  • 2 vajíčka
  • 3 PL medu
  • 2 PL oleja
  • 1/3 mlieka
  • 1 a 1/3 polohrubej múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • čerstvé jahody

Postup:

  • Do misky si dáme tvaroh a dobre ho popučíme. Pridáme vajíčka, med a premiešame. Potom prilejeme olej a mlieko a vezmeme si už na pomoc mixér, ktorým hmotu premixujeme. Ideálny je metličkový.
  • Pridáme múku a prášok do pečiva a premixujeme. Dobrú neprilnavú panvicu si zohrejeme, dáme na ňu kvapku oleja a cca 1 menšiu naberačku cesta. Vytvoríme menšie palacinky, podobné tým americkým a keď nám vyskáču na povrchu bublinky, obrátime ju na druhú stranu. Takto ich z každej strany opekáme pár minút.
  • Kým je cesto ešte nedopečené, povtláčame doň pár jahôd a až potom obraciame. Na tanieri podávame napríklad s javorovým sirupom a extra jahodami navyše. Dobrú chuť.
  • Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x