Tradičné pampúšiky

Loading...
(0 / 5)

Šišky, pampúchy, fánky. Viete, aký je medzi nimi rozdiel? V niektorých domácnostiach sa všetky pripravujú z rovnakého cesta a rozdiel je len v tvare. Šišky sú klasika. Nadýchané a skôr okrúhlejšieho tvaru. Fánky môžu vzniknúť z odrezkov a je úplne jedno, aký majú tvar. Pampúšiky sú zase trochu ploskejšie šišky oválneho tvaru. Ktoré robievate najčastejšie vy?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @evabistova on

Na Tradičné pampúšiky budeme potrebovať:

  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • štipka soli
  • 1 a 1/2 hrnčekov teplej vody
  • 50 gramov droždia
  • 3 PL cukru
  • 2 PL oleja
  • práškový cukor a olej na vysmážanie

Postup:

  • Múku si zmiešame so soľou a v menšej miske urobíme kvások. Teplú vodu zmiešame s droždím a cukrom. Necháme na teplom mieste asi 20 minút. Vymiesime si cesto, ktoré necháme podkysnúť ešte 45 minút.
  • S pohárom si vykrojíme pampúchy a trochu ich prstami roztiahneme na placky. Vysmažíme ich v oleji a posypeme cukrom. Ak chcete, aby mali vanilkovejšiu chuť, do cesta primiešajte arómu. Pampúšiky ukladáme na servítku, aby nasiakla prebytočný olej. Posypeme práškovým cukrom a natrieme lekvárom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x