Tradičné kremrole

Loading...
(0 / 5)

Trubičky z lístkového cesta plnené vyšľahaným krémom. Tradičné kremrole milujú všetci! Pokiaľ lístkové cesto kúpite v obchode, príprava nie je taká náročná, ako by sa mohlo zdať. Už ste ich niekedy robili doma?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pavla Mikitová (@pavla.mikitova) on

Na tradičné kremrole budeme potrebovať:

  • 2 balenia lístkového cesta
  • 1 vajce
  • 2 dcl vody
  • 5 vaječných bilekov
  • 500 gramov práškového cukru

Postup:

  • Rozvaľkáme lístkové cesto. Malo by byť rozvaľkané natenko. Nakrájame ho na prúžky približne 2 centimetre široké, ktoré následne ešte prekrojíme na polovice. Na výrobu budeme potrebovať špeciálne cukrárenské trubičky alebo podomácky vyrobené z alobalu. Jednotlivé prúžky namotáme na formu a konce dobre pritlačíme.
  • Plech vyložíme papierom na pečenie a vedľa seba poukladáme rolky. Vajíčko si rozšľaháme s lyžicou vody a potrieme každú trubičku, aby bola krásne chrumkavá. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia cca 15 minút dozlatista.
  • Upečené trubičky ihneď zložíme z formy a necháme vychladnúť. Naplníme ich bielkovým krémom. Ten si pripravíme nasledovne. Cukor si roztopíme vo vode a pripravíme sladký sirup. Ten necháme vychladnúť a postupne ho prilievame do vyšľahaných bielkov. Vznikne nám tuhá sladká pena, ktorou plníme trubičky. Podávať môžeme ihneď, poprášené cukrom. Dobrú chuť.

 

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x