Tradičné kapustníky

Loading...
(4.1 / 5)

Jeden z tradičných jedál, ktoré už v kuchyni moderní kuchári príliš často nepripravujú, sú kapustníky na sladko. Nie je to úplne ľahký recept, no keď ho vyskúšate, možno sa vrátite naspäť do detstva na dedine k starým mamám. Tento recept sme našli na sociálnych sieťach.

Na tradičné kapustníky budeme potrebovať

  • 600 gramov polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 30 gramov práškového cukru
  • 80 gramov masla
  • štipka soli
  • 1 ČL cukru
  • 3 decilitre vlažného mlieka
  • 25 gramov droždia

Na plnku

  • hlávka bielej kapusty
  • práškový cukor
  • škorica
  • masť

Tradičné kapustníky si pripravíme nasledovne

  • Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov a plech si vymastíme. Potom si môžeme pripravovať cesto.
  • Z droždia, mlieka a cukru si pripravíme kvások. Potom si v miske zmiešame múku, vajíčka, práškový cukor, soľ a maslo, ktoré si roztopíme. Dobre zapracujeme s kváskom a necháme kysnúť.
  • Keď cesto vykysne, na doske si ho vyvaľkáme a narežeme kúsky, ktoré roztiahneme do okrúhleho tvaru.
  • Medzitým si pripravíme plnku. Kapustu nakrájame a osolenú udusíme do mäkka. Potom pridáme cukor a škoricu.
  • Potom ho naplníme plnkou a zabalíme, aby nič nevytieklo.
  • Potrieme ich na plechu olejom a pečieme asi 20 minút.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x