Tradičné bryndzové pagáčiky

Loading...
(3 / 5)

Pagáčiky sú určitou klasikou, ktorú milujú snáď všetci. Môžete si ich však spraviť na rôzne spôsoby. Výborné sú napríklad bryndzové. Recept sme našli na sociálnych sieťach. 

Na bryndzové pagáčiky budeme potrebovať

  • 400 gramov hladkej múky
  • 250 gramov bryndze
  • 250 gramov masla
  • 2 vajíčka
  • 2 ČL soli
  • sezam

Bryndzové pagáčiky si pripravíme nasledovne

  • Z múky, bryndze, masla, vajíčok a soli si vymiešame cesto. To zabalíme do potravinovej fólie a necháme na niekoľko hodín v chladničke. Najlepšie je, keď ho necháme cez noc.
  • Potom si cesto vyberieme a vyvaľkáme asi na pol centimetra. Pred pečením ho potrieme vajíčkom a posypeme sezamom.
  • Pečieme na 220 stupňov, kým nie sú pagáčiky zlaté.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x