Tradičná bábovka

Loading...
(5 / 5)

Ak ste dostali neodbytnú chuť na niečo sladké, jemné a vláčne, na čom si môžete pochutiť nielen priamo po upečení, ale dokonca aj na druhý deň, tento recept je pre vás to pravé orechové. Teda, v tomto prípade skôr to pravé kakaové. Tradičná bábovka pošteklí vaše chuťové bunky, zaženie vašu chuť na sladké a perfektne vás nasýti. Či sa už rozhodnete natrieť si ju maslom, lahodným džemom alebo si z nej budete iba tak ujedať, už necháme len a len na vás. 

Budete potrebovať:

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček mlieka

1 hrnček kryštálového cukru

1/3 hrnčeka oleja

2 vajcia

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

2 PL kakaa

Postup:

Všetky suroviny okrem kakaa pridávajte postupne do väčsej misy, potom ich dôkladne vymiešajte. Vytvoríte tak cesto. Rozdeľte ho na dve časti. Formu na bábovku dôkladne vymastite olejom a vysypte strúhankou. Do formy vylejte prvú (bielu) časť cesta. Do druhej polovice pridajte kakao, cesto premiešajte a prilejte ho do formy. Pečte približne 60 minút na 180 °C vo vopred vyhriatej rúre. Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram.com/ instagram.com, Katuš

Chutil ti tento recept?

komentárov

x