Mimoriadne obľúbená torta Medovník je najnovším hitom. Pripomína známu Marlenku a chutí naozaj vynikajúco. Prečo je najnovším trendom? Tradičnú medovú tortu si dnes mnoho párov necháva upiecť napríklad na svadby. Pôsobiť môže naozaj efektne, hlavne ak je to svadba s prírodnými a drevenými prvkami. Poschodový medovník si na oslavu alebo svadbu môžete pripraviť aj vy.
Na Medovník budeme potrebovať:
Na cesto
- 3 vajíčka
- polovica hrnčeka cukru
- 4 PL medu
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 hrnček múky
Na krém
- 1 vajíčko
- 100 gramov cukru
- 1 a 1/2 PL múky
- 250 ml mlieka
- 100 gramov masla
Postup:
- Najskôr si pripravíme korpusy na tortu. Cukor si rozšľaháme s vajíčkami. Med si zahrejeme a pridáme k nemu sódu birabónu. Dobre premiešame. Túto medovú hmotu pridávame počas šľahanie k vajíčkam s cukrom.
- Následne pridávame po častiach múku a vyšľaháme hustejšie cesto. To nalejeme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 160 stupňov asi 40 minút. Ke´d je korpus vychladnutý, prerežeme ho priečne na niekoľko častí.
- Kým sa nám cesto pečie, pripravíme si krém. V hrnci si zohrejeme mlieko, cukor a vajíčko. Prisypeme múku a miešame do zhustnutia. Prelejeme do misky a necháme vychladnúť.
- Maslo izbovej teploty si vyšľaháme na penu a pridáme ku krému. Rozkrájaný korpus postupne vrstvíme a napĺňame krémom. Na vrch môžeme trošku cesta rozdrobiť a posypať vrch krému na ozdobu. Tortu dáme stuhnúť do chladničky a podávame. Dobrú chuť.
Lucia M., retete-usoare