TOP recepty z mrkvy

Loading...
(3 / 5)

Vďaka obrovskému množstvu vitamínov a minerálov, ktoré táto oranžová zeleninka obsahuje, sa stáva čoraz viac obľúbenou. Pravidelná konzumácia mrkvy doslova revitalizuje naše telo i myseľ – posilňuje našu imunitu, zvláčňuje našu pokožku, normalizuje naše trávenie a dokonca prispieva k lepšej nálade. Keď však nie ste jej fanúšičkou, možno považujete za trochu obtiažne zaradiť ju do svojho každodenného jedálnička. Preto vám prinášame zopár tipov, vďaka ktorým zistíte, že to vôbec nie je ťažké, že mrkvu nemusíte konzumovať iba v surovom stave a že ju nemusíte zaradiť iba do zeleninových šalátov. 

Mrkva v slaninke

Budete potrebovať:

800 g mrkvy

400 g slaniny

javorový sirup

Postup:

Každú mrkvu zabaľte do plátku slaniny. Vložte ich do plechu a pečte 20-30 minút pri teplote 200 °C. 10 minút pred koncom pečenia polejte mrkvičky javorovým sirupom, ktorý celkovú chuť ešte viac ozvláštni. Podávajte s čerstvým zeleninovým šalátom.

Zemiakovo-mrkvové pyré

Овощное пюре из запеченного картофеля и морковки! Нежнейшее пюре, которое со вкусом разнообразит ваше меню 😋 И так! ~50-60 ккал на 100 гр. Состав: Картофель – 700 гр. Морковь – 300-400 гр. Молоко по вкусу. Соль по вкусу. Приготовление: Овощи промыть, обсушить. Морковь завернуть в фольгу в 2 слоя. Запекать при 180 градусах 30 минут для средних корнеплодов, 40 минут для более крупных. Дать немного остыть, снять кожуру. При помощи насадки блендера превратить в пюре, добавив по вкусу молока и соли. Наслаждайтесь 😘 #рецептыздоровья #рецепты #рецептынизкокалорийные #правильноепитание #пп #зож #здороваяеда #ппрецепты #худеемвместе #диета #вкуснаядиета #вкусно #второе #ппвторое #ужин #ппужин #гарнир #ппгарнир #пюре #пппюре #овощноепюре #овощи #картошка #морковь #пюреизкартофеля #пюреизморкови #овощизапеченные #is174

A post shared by Яна Соломенникова #янапп (@i.solomennikova) on

Budete potrebovať:

800 g mrkvy

800 g zemiakov

2-4 PL masla

štipka šafránu

soľ

1 citrónová kôra

mlieko

Postup: 

Zemiaky a mrkvu uvarte v osolenej vode, ktorú potom zlejte. Mrkvu nastrúhajte a zmiešajte ju s maslom, šafránom a nastrúhanou citrónovou kôrou. Pridajte zemiaky a všetko dôkladne rozmixujte. Pridajte trochu mlieka, soľ a znova mixujte. Potom je vaše pyré pripravené na podávanie.

 

Karamelizovaná mrkva s čili

Budete potrebovať:

800 g mrkvy

1 PL medu

1PL čili omáčky

soľ

čierne korenie

maslo

1 PL rastlinného oleja

Postup:

Mrkvy narežte na plátky. Zmiešajte med, čili omáčku, soľ, korenie a maslo. Touto zmesou polejte plátky mrkvy a poriadne premiešajte. Mrkvy poukladajte na plech a dajte ich piecť na 15-20 minút pri teplote 200 °C. Dbajte na to, aby sa omáčka nedostala vo veľkom množstve na plech, pretože by sa vám mohla pripáliť. Uprostred pečenia mrkvy otočte, aby sa prepiekli z oboch strán. Keď vyberiete plech z rúry, mrkvy poriadne premiešajte a potom budú pripravené na podávanie.

 

Pečená mrkva v balzamikovom octe

Budete potrebovať:

600 g mladých mrkvičiek

2 PL balzamikového octu

1,5 PL medu

2 PL olivového oleja

soľ

korenie

petržlenová vňať

Postup:

Zmiešajte 1 PL medu, balzamikový ocot a olivový olej. Umyté a očistené mrkvy polejte touto zmesou a dôkladne premiešajte. Mrkvy dajte do plechu a zvyšok zmesi nalejte na ne. Pečte 40 minút pri teplote 220 °C. Uprostred pečenia mrkvu popretáčajte, resp. premiešajte. Vyberte plech z rúry a mrkvu polejte zvyšným medom. Ochuťte soľou, korením a petržlenovou vňaťou. Podávajte okamžite, ako prílohu alebo ako hlavné jedlo.

Zemiakové placky s mrkvou a špenátom

Budete potrebovať:

3 zemiaky

1 mrkva

1/2 špenátu

1/2 cibule

1/2 PL kukuričnej múky

1/2 ČL čili papričiek

soľ

korenie

olej

kyslá smotana alebo jogurt

Postup:

Zemiaky a mrkvu nastrúhajte nahrubo. Pridajte najemno nakrájanú cibuľku a špenát. Teraz pridajte kukuričnú múku, soľ a korenie. Dobre premiešajte. Na panvicu, v ktorej máte rozohriaty olej, pridávajte placky a osmažte ich dozlatista z oboch strán. Podávajte poliate jogurtom alebo smotanou.

Jogurtové smoothie s banánom a mrkvou

#smoothiemornings #carrotbananasmoothie

A post shared by manjushreesharma (@manjushreesharma) on

Budete potrebovať:

1 kelímok nízkotučného jogurtu alebo kefíru

1 jablko

2 banány

2 mrkvy

Postup:

Očistite mrkvy, jablko i banány a narežte ich na kúsky, prípadne plátky. Všetky ingrediencie dajte do mixéra a rozmixujte ich tak, aby vám v nápoji nezostali žiadne hrudky. Smoothie nalejte do pohára. Ten môžete ozdobiť kúskom banána.

zdroj titulnej fotky: twitter.com/ instagram.com, Katuš, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x