TOP recepty s kapustou

(5 / 5)

Zeleninové rezne nie sú žiadnou výnimočnou novinkou a predsa ich doma pripravuje len minimum gazdiniek. Ide pritom o oveľa zdravšiu alternatívu oproti mäsovým rezňom a jednou z najlepších surovín vhodných na prípravu takéhoto pokrmu je kapusta. Prinášame niekoľko najlepších receptov, ktorými sa môžete inšpirovať.

Rezeň z mladej kapusty

pixabay.com

Mladú kapustu si nakrájajte zhruba na 8 kúskov, dajte ich krátko obvariť do slanej vody. Potom ich osušte a nechajte vychladnúť. Medzitým si pripravte múku, vajce s ľubovoľnými koreninami a strúhanku. Obaľujte kapustové kúsky obvyklým spôsobom a smažte na oleji do zlatista.

Kapustový rezeň s bylinkami

Vezmite si zhruba 10 listov bielej kapusty, obvarte ich v slanej vode a potom odstráňte tuhú časť listov. Listy poskladajte do tvaru obdĺžnika alebo obálky a obaľujte obvyklým spôsobom najprv v múke, potom vo vajci rozšľahanom s čerstvým alebo sušeným tymianom a oreganom a potom v strúhanke. Smažte v rastlinnom oleji a nebojte sa, kapustové listy budú držať pokope.

Kapustový rezeň so syrom

Uvarte v slanej vode 10 listov bielej kapusty, potom ich ochlaďte a osušte. Približne 150g tvrdého syra si nakrájajte na plátky a poukladajte ich do kapustných listov. Tie zabaľte a obaľujte v múke, vajci rozšľahanom s bylinkami a červenou paprikou a v strúhanke. Smažte do zlatista na miernom plameni, aby sa syr stihol roztopiť a na tanieri sa krásne roztekal.

Zeleninový rezeň s hubovou omáčkou

pixabay.com

Menšiu hlávku kapusty rozdeľte na 8 dielov a povarte v slanej vode asi 10 minút. Potom ich osušte a ochlaďte a obaľujte obvyklým spôsobom. Keď je kapusta hotová, pripravte si omáčku. V panvici na troche oleja osmažte 300g nasekaných húb, pokojne ja šampiňónov a polovicu na jemno nasekanej cibule. Keď je cibuľka sklovitá, pridajte 2 ČL múky a štipku soli a zalejte 150ml šľahačkovej smotany. Nechajte omáčku povariť zhruba 5 minút a potom podávajte aj so zeleninovými rezňami.

Karfiolovo-kapustové rezne

Menší karfiol si rozdeľte na ružičky, podľa vkusu uvarte zhruba také isté množstvo kapustových listov. Spolu zeleninu obvarte do mäkka v slanej vode, zlejte a nechajte vychladnúť. Pripravte si múku, rozšľahané vajcia so soľou a bylinkami a strúhanku. Karfiol zabaľte do kapusty a obaľujte. Potom vysmážajte obvyklým spôsobom.

Rezne z čínskej kapusty

pixabay.com

Z čínskej kapusty si vezmite ľubovoľné množstvo listov a odrežte z nich tuhšiu časť, aby sa vám ľahšie skladali. Potom dajte dokopy dva listy a zrolujte ich do obdĺžnika. Ak je to potrebné a listy nedržia spolu, prejdite ich valčekom na cesto. Potom ich obaľte v múke, rozšľahanom vajci s koreninami a v strúhanke. Vysmážajte obvyklým spôsobom, no pozor! Listy čínskej kapusty sú mäkké, preto odporúčame neobvárať ich vopred a ani ich nevysmážať veľmi dlho.

zdroj titulnej fotky: pixabay, sovkusom.ru (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x