TOP 5 najlepších receptov na prípravu kuracích pŕs

Loading...
(3.5 / 5)

Veľkou výhodou kuraciny je to, že je jednoduchá na prípravu a vynikajúca na chuť. Preto býva často na našom stole nielen ako večera, ale aj ako hlavné a najmä chutné jedlo. Pri príprave kuraciny ťažko niečo pokaziť. Jedine, ak by sa vysušila, no aj tomu sa dá ľahko predísť.

Najväčšie lahôdky sa pripravujú z kuracích pŕs. Sú chudé a neobsahujú veľa tuku, sú diétne a zároveň sa s nimi ľahko manipuluje. Netreba ich nijak špeciálne čistiť a dajú sa robiť na tisíc spôsobov. My vám dnes prinášame top 5 najlepších pokrmov z kuracích pŕs , ktoré si môžete pripraviť za pár minút.

Kuracie prsia pečené v korenistej kruste

Krusta na mäse je fantastická vec, ktorú ocení každý milovník chrumkavých delikates. Aj kuracie prsia sa dajú upiecť tak, aby sa vám doslova rozpadávali v ústach.

600g kuracích pŕs

120g hrubej múky

100g parmezánu

3 vajcia

šťava z polovice citróna

strúhanka

1 PL cesnakového prášku

1 PL citrónovej kôry

1 ČL čierneho korenia

soľ podľa chuti

Postup prípravy:

Ako pripraviť kuracie prsia v kruste si pozrite v kratučkom videu krok za krokom.

Kurací šalát s ananásom

Vo veľkom množstve šalátov s kuracím mäsom sa môžete ľahko stratiť, preto je vcelku náročné vybrať si ten najlepší. My vám s tým radi pomôžeme. Klasickou kombináciou kuraciny a ananásu nikdy nič nepokazíte.

1 kus kuracích pŕs

300g šampiňónov

300g konzervovanej kukurice

200g tvrdého syra

300g ananásu z konzervy

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

majonéza podľa chuti

soľ a korenie

Na horúcej panvici si osmažte šampiňóny nakrájané na kocky s cibuľou nakrájanou na drobno. Pridajte soľ. Kuracie prsia si nakrájajte na kocky, zmiešajte ich s konzervou kukurice a pridajte k šampiňónom a cibuli. Osoľte a okoreňte. Poduste asi 10 minút a potom odstavte.

Medzitým si tvrdý syr narežte na kocky, zmiešajte s ananásom nakrájaným na kocky a pretlačte cesnak. Keď mäso vychladne, všetko spolu zmiešajte a pridajte majonézu.

sovkusom.ru

Kuracie prsia v omáčke

Kombinácia kuraciny a horčičných semiačok? Fantázia! Pozrite sa, ako chutí pečená kuracina s voňavými horčičnými semiačkami a smotanou.

6 kuracích pŕs

200g tvrdého syra

100g parmezánu

160ml mlieka

3 PL masla

2 PL múky

1 ČL cesnakového prášku

soľ a čierne korenie podľa chuti

2 PL horčičných semiačok

Rúru predhrejte na 190 stupňov, kuracie prsia posypte soľou a korením a dajte piecť do zapekacej misy potretej olejom. Zapekaciu misu nezabudnite prikryť alobalom. Mäso nechajte v rúre približne 20 minút.

Medzitým si pripravte omáčku. V hrnci na miernom ohni zmiešajte roztopené maslo a múku a miešajte, kým nebude zmes zlatistá. Odstavte zmes z ohňa a za stáleho miešania pridávajte mlieko. Vráťte zmes na oheň a priveďte ju do varu. Varte asi 5-7 minút. Potom pridajte syr nastrúhaný na jemnom strúhadle, horčičné semiačka, cesnakový prášok, soľ a korenie.

Prsia po 20 minútach vyberte z rúry a zalejte omáčkou. Vráťte ich späť do rúry na ďalších 25 minút a po zapečení podávajte.

sovkusom.ru

Kurací špíz s baklažánom

Kombinácia baklažánu a kuraciny je podobne nesmrteľná ako kombinácia kačky a pomarančov. Pripravte si tento chutný špíz a budete sa zalizovať až za ušami.

1 kuracie prsia

1 baklažán

50ml sójovej omáčky

1 PL citrónovej šťavy

1 PL medu

2 PL olivového oleja

červená paprika podľa chuti

soľ a korenie podľa chuti

Najprv si pripravte marinádu. Zmiešajte sójovú omáčku, citrónovú šťavu, med, olivový olej, mletú papriku a soľ s korením. Kuracie prsia narežte menšie kúsky hrubé asi 1 cm a veľké asi ako baklažánové kolieska. Mäso dajte do marinády a nechajte hodinku odstáť.

Medzitým si umyte baklažán, pokrájajte ho na krúžky hrubé asi 1 cm, posoľte ho a nechajte odstáť asi 40 minút, aby stiekol z prebytočnej vody.

Na drevené špajdle, alebo špízové ihlice navliekajte striedavo kolieska baklažánu a kúsky mäsa. Keď máte ihlicu plnú, zabaľte ju do alobalu a pečte v rúre pri teplote 200 stupňov asi 35-40 minút. Na grile alebo na uhlí pečte asi 25 minút.

sovkusom.ru

Kuracie nugetky

Kuracie nugetky milujú predovšetkým deti. Tento pokrm je však veľmi jednoduché pripraviť aj doma.

500g kuracích rezňov

1 ČL sódy bikarbóny

1 ČL škrobu

trochu šťavy z citróna

3 PL hrubej múky

soľ podľa chuti

Rezne nakrájajte na stredne veľké kocky. V miske zmiešajte sódu, šťavu z citróna, soľ a škrob a všetko dobre zamiešajte. Potom pridajte mäso a opäť dobre premiešajte. Nechajte odstáť približne 15 minút. Potom ešte raz obaľte mäso iba v čistej múke a restujte na panvici do zlatista.

sovkusom.ru

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x